Moses Basket

Thursday, July 22, 2010

Masa ABANG dulu tingin gak nak beli MOSES BASKET nie tp BABAH & NENEK x bg..x penting katernyer. Tp utk ADIK..IBU rasa penting ader MOSES BASKET nie sbb dulu IBU x pandai bawak keta..la..IBU dah ader license..mmg kene ader utk anto ADIK gie umah babysitter nanti..ABANG dah ader car seat..

Tp kat JB & Pasir Gudang nie mana la byk pilihan..x kan nak pie beli kat S'pore plak kan..nak convert RM to SGD lg..yg ader passport cume IBU sorang jerk..BABAH & ABANG belum ader lagi..
Haa...IBU ader cadangan..aper kata kite fwd kan sample2 yg ader nie kat Mak Ngah Cecenna..bg budget & bior dia pie beli utk IBU kat KL.Pastu suruh la Mak Ngah Cecenna courier kat IBU kan...Ok tak Mak Ngah Cecenna???                    

Kamil akan dapat adik...

Hari nie adik ABANG dah 7 minggu dok dlm peyot IBU. Masa ABANG dok dlm peyot IBU..sampai 3 bln IBU leh sorok & cover lagi..Tp bile ADIK..5 minggu jer IBU dah x leh pakai jeans & gie keje x leh zip & kancing butang slack tau..nasib baik uniform IBU labuh..leh gak cover kat tempat yg terdedah tu kan...masuk 6 minggu IBU dah tukar uniform sampai la ke ari nie..peyot IBU dah mcm 3 bln..
Masa ABANG dulu IBU kuat makan..kuat tidoq..baru first month dah naik 4kg from 35kg to 39kg.Kurus IBU dulu kan..TP ADIK..IBU kuat berjaga plak..makan biasa2 jer...baru naik 1kg from 40kg...peyot je nampak dulu..maybe bcoz of caeseran masa ABANG dulu..
Tapi..ALHAMDULILLAH..syukur sgt2 kpd ALLH SWT...pregnant kan ABANG & ADIK..IBU sihat,tak dok morning sickness,tak loya2 & muntah2 mcm sesetengak org ngandung..mengidam nak makan yg pelik2 pon x dok..aper ader depan mata itu la yg IBU makan SAYANG..arap2..sampai 9 bln la IBU sihat kan..senang sikit IBU nak wat keje..klau IBU sakit, cian BABAH nak uruskan IBU & ABANG..cian Aunty Evelyn & Aunty Buay Eng nak cover keje IBU..Depa pon bnyk keje gak nak wat...

Intro...

Awek komunis?? Naper erk?? "TEMAN TAPI MESRA" yg dah lama lost contact gelarkan aku nama tu..
Kat mana dia? Aku ader no tepon umah parents dia, umah nenek dia, tempat keje dia, no henpon dia..biler2 masa aku leh koling2 tp...