Hi Hi Bye Bye...

Saturday, December 11, 2010

Short scene tp cukup padat utk menunjukkan pompuan nie tak bfikir panjang klau nak keputusan tmasuk la aku hik hik hik...

Seorg lelaki mnunggu kekasih hatinya di sebuah restoran dgn penuh harapan & senyuman yg bseri2 sambil menjeling sesuatu di dlm kocek kot nye...(aku igt dia mesti dok jeling kotak cincin nak melamar gepren dia tu kan...)

Bile gepren nie sampai je terus si bopren nie seluk dlm kocek kot dia..x sempat si bopren nie nak kuarkan brg tu...si gepren nie terus ckp dia x perlukan bopren nie lagi & x perlu la si bopren nie susah2 nak melamar dia.dia ckp mereka dah x serasi la..family si lelaki x leh terima dia & dia pon x leh terima sikap & layanan family lelaki nie..si gepren nie kononnye nak mcari lelaki yg boleh mbhagiakan dia dlm kehidupan, kesenangan & mmg dia sygkan bopren dia nie tp dia rasakan x der kesudahan dlm phubungan dia org nie..sampai hati leh ckp dia x nampak masa depan yg baik klau mereka bersama..Pergh!! Langsung x kasi si bopren nie peluang nak ckp...Padahal dr td si bopren nie dok asik jeling ke dlm kocek kot dia.

Bile pompuan tu diam jer terus si bopren tu kuarkan benda yg dr tadi dok dlm kocek kot dia..cume tgu masa nak kuar jer..

" I won 20 million" sambil mnunjukkan sehelai kertas..(aku rasa nomboq ekoq kot)

Ha..amik ko...tbeliak bijik mata pompuan tue...

Kesimpulannyer....melepas la pompuan tu nak share 20 million..mesti dlm hati nyesal giller la..klau bopren tu sgup nak terima ok la..klau dia pon kata..hi hi bye bye....babai la ko...

Demi Mu...

Friday, December 10, 2010

Ya Allah..kpd Mu ku berserah.....

Betul la kata org..bile kite senang..kite lupe TUHAN..bile dah susah..baru nak ingt TUHAN..aku la org yg tgolong dlm golongan org2 yg selalu LUPA DIRI...

Tergiang2 kata2 nurse & doc yg merawat kandungan aku...komplikasi kecik je puan..jgn susah hati sgt..klau susah hati lg puan stress...Huwwa...kecik pon komplikasi gak oi...

Mcm2 la dok kasi tip masa bsalin..la ni mmg la aku leh igt..nanti dah smapi masa tu mana aku leh igt semua tip2 tu..yg aku tau nak lepaskan kuarkan anak aku ngan selamat. Mcm mana la aku leh tgolong dlm dolongan TRAUMA nie???

Schenna...igt aper yg aku pesan k...if anythings happen..igt aper yg aku dah bgtau...u know rite where to find...shhhhh..zip yr mouth the location until that time come.

Demi Zulkamil Iqram...demi anak yg aku kandungkan..aku kene gak kuatkan semangat..x kuat pon wat2 la kuat..jgn tunjuk yg aku nie lemah & takut..padahal mmg dah takut giller. nie..mendenya x seberapa pon...

aku dah alami saat nie 3 kali...mcm x sanggup jer nak mngalamui buat kali ke-4...

Bile ku pejamkan mata ku..ku harap bila aku bukak balik....aku masih nmpak lampu kat siling tu...sbb tu smapai skrg aku fobia tahap gaban dgn bende2 yg berasakan alcohol atau mentos..caye x aku cukup takut nak makan gula2 hacks tu sbb mentos..klau minyak cap kapak tu aku pkai sikit je..pening mcm mana pon aku cube elakkan minyak cap kapak..klau dah tpaksa bru pkai sikit jer....

Berjuang demi sebuah kehidupan...

Mentang mentang la.....

Wednesday, December 8, 2010

Hari nie...08 Dec'10 @ 2 Muharram

Bergegas aku kuar dr opis kul 5.30ptg ngam2 sbb dah janji nak pie umah Nina sblm kul 6ptg..tp sblm gie umah Nina aku kene gie Petronas dulu isi minyak keta yg dah dok lip lap lip lap menyala..Pecut sepecut yg aku mampu la..Honda City kat blkg pon x leh potong keta luarbiasa aku tu (bak kata En Azman - S'visor kat opis aku)

Tup3x tgh syiok pecut leh plak ader road block kat depan tu..Alamak...buang masa betul la..hehe..gue nggak takut seh..semua complete. Jgn Polis kat depan tu wat speed track udah ler...

" Cik berenti betul2 cik" kata sorang polis yg aku rasa polis baru kut..tgk muka pon tau budak lg...Kawan dia lg sorang dok sibuk tawaf keta luarbiasa aku tu..check ape ntah..mcm la road tax aku tu dah mampos..mcm la plat keta tu palsu ke tertanggal ker..ingat aku bwk keta curik ke???

" Dari mana Cik?"
" Dari opis..nak gie isi minyak jap"
" Opis kat mana?"
"Kat Jln Keluli 10"
"Nie bwk keta ader lesen tak?'

Amboi2..cantiknyer soklan dia yerk...aku pon mula la hangin satu badan..dah ler kejo masa..lampu minyak aku dah mnyala x renti2...perut aku sakit..kaki aku pon sakit..muka mata tulang pipi aku pon tgh sakit..Hati????lg la sakit.

Dgn eksenn & selamba mak buyung aku pon jwp la soklan polis muda tu...

"Ada"
"Boleh saya tgk I/C & lesen cik"

Dgn terhegeh2 aku pon bukak safety belt yg dok belit perut boyot aku tu..terkial2 nak amik handbag kat tempat kaki kerusi penumpang di sebelah..Nah amik ko nak sgt tgk I/C & lesen aku kan..igt aku nie lesen agong ke hah??? Aku pass JPJ sekali je tau...masa driving test..tgk la sape yg ajor aku bwk keta klau bukan abg sedara aku merangkap guru memandu di Sekolah Memandu Mega. Hehe..time kasih yea Abg Long Rie & cikgu2 kat Sekolah Memandu Mega yg telah mngajar aku bwk keta keta..6 bln tu aku belajo bwk keta..aper x nyer gie kelas sbln 2x je...malas betui la Si Asmah nie.

"Simpan elok2 I/C & lesen cik nie..."

Ewah2..polis nie...nak ngorat ckp la nak ngorat..hehe..perasan la plak mak buyung nie...dia x nmpak ke perut aku yg dok memboyot angkara perbuatan suami ku..x nmpak ke betapa serabai nyer aku hari nie...dgn tanpa secalit make-up kat muka..yg dok bertempek kat pipi aku nie ubat sapu sbb tulang pipi aku dah membengkak mcm gunung Himalaya..

Yg pastinyer...bile aku tgk kat keta Honda City kat belakang aku sekejap je Polis tu tahan..Isk3..dasar pandang keta betui la ...tau la keta aku yg paling lawa kat Pasir Gudang nie...