Mentang mentang la.....

Wednesday, December 8, 2010

Hari nie...08 Dec'10 @ 2 Muharram

Bergegas aku kuar dr opis kul 5.30ptg ngam2 sbb dah janji nak pie umah Nina sblm kul 6ptg..tp sblm gie umah Nina aku kene gie Petronas dulu isi minyak keta yg dah dok lip lap lip lap menyala..Pecut sepecut yg aku mampu la..Honda City kat blkg pon x leh potong keta luarbiasa aku tu (bak kata En Azman - S'visor kat opis aku)

Tup3x tgh syiok pecut leh plak ader road block kat depan tu..Alamak...buang masa betul la..hehe..gue nggak takut seh..semua complete. Jgn Polis kat depan tu wat speed track udah ler...

" Cik berenti betul2 cik" kata sorang polis yg aku rasa polis baru kut..tgk muka pon tau budak lg...Kawan dia lg sorang dok sibuk tawaf keta luarbiasa aku tu..check ape ntah..mcm la road tax aku tu dah mampos..mcm la plat keta tu palsu ke tertanggal ker..ingat aku bwk keta curik ke???

" Dari mana Cik?"
" Dari opis..nak gie isi minyak jap"
" Opis kat mana?"
"Kat Jln Keluli 10"
"Nie bwk keta ader lesen tak?'

Amboi2..cantiknyer soklan dia yerk...aku pon mula la hangin satu badan..dah ler kejo masa..lampu minyak aku dah mnyala x renti2...perut aku sakit..kaki aku pon sakit..muka mata tulang pipi aku pon tgh sakit..Hati????lg la sakit.

Dgn eksenn & selamba mak buyung aku pon jwp la soklan polis muda tu...

"Ada"
"Boleh saya tgk I/C & lesen cik"

Dgn terhegeh2 aku pon bukak safety belt yg dok belit perut boyot aku tu..terkial2 nak amik handbag kat tempat kaki kerusi penumpang di sebelah..Nah amik ko nak sgt tgk I/C & lesen aku kan..igt aku nie lesen agong ke hah??? Aku pass JPJ sekali je tau...masa driving test..tgk la sape yg ajor aku bwk keta klau bukan abg sedara aku merangkap guru memandu di Sekolah Memandu Mega. Hehe..time kasih yea Abg Long Rie & cikgu2 kat Sekolah Memandu Mega yg telah mngajar aku bwk keta keta..6 bln tu aku belajo bwk keta..aper x nyer gie kelas sbln 2x je...malas betui la Si Asmah nie.

"Simpan elok2 I/C & lesen cik nie..."

Ewah2..polis nie...nak ngorat ckp la nak ngorat..hehe..perasan la plak mak buyung nie...dia x nmpak ke perut aku yg dok memboyot angkara perbuatan suami ku..x nmpak ke betapa serabai nyer aku hari nie...dgn tanpa secalit make-up kat muka..yg dok bertempek kat pipi aku nie ubat sapu sbb tulang pipi aku dah membengkak mcm gunung Himalaya..

Yg pastinyer...bile aku tgk kat keta Honda City kat belakang aku sekejap je Polis tu tahan..Isk3..dasar pandang keta betui la ...tau la keta aku yg paling lawa kat Pasir Gudang nie...

1 comments:

MariaHoney said...

encik polis tu sajer jer..ko comey nau..musti dia ingat ko budak skolah..sebab tu dia tahan ko..