Botak sudah kepala ku...

Friday, April 22, 2011

Khamis - 210411

Hari last IBU mngurut & mandi manda dgn Kak Sal sekaligus nak botakkan kepala ZULHAZIQ FIKRI. Ha..bile dah botak nmpak lain sgt rupa ADIK yea...

nie la org yg btanggungjwp membotakkan ADIK

emcem lagi tau..

dogol sudah...


Org tua2 kata rambut dlm perut x elok so kene botakkan abih..So follow je la...Agak2nye sblm raya tahun nie sempat la rambut ADIK dah bykkan...

Zulkamil Iqram & Naufal Irfan - 200906

Sunday, April 17, 2011

Sabtu - 160411

Td Aunt.Fara,Irfan & ayahnyer dtg nak melawat Zulhaziq Fikri but it' more than that.Klau nak tau pkenalan Ibu & aunt.Fara x penah dirancang & semuanye kuasa Allah...bak kata pepatah melayu klau dah jodoh x ke mana.


Semuanyer bermula....

Isnin - 180906
Hari pertama perkenalan Ibu & aunt.Fara kat ward class 3 Hosp. Sultanah Aminah JB. Sama2 admit sbb dah nak bsalin cume katil kami berselang satu jer.

Rabu - 200906
Aunt. Fara selamat melahirkan Naufal Irfan di subuh hening & Ibu berselisih ngan aunt.Fara. Aunt. Fara kuar labor room, Ibu plak nak masuk labor room & selamat melahirkan Zulkamil Iqram lepas Isyak


So senang cite besday Kamil & Irfan sama hari. Tp rasanye klau x kerana ader cerita di sebaliknyer maybe Ibu & aunt.Fara x kan smpai ke hari nie. Just kenal kat hosp. je & pastu luper mcm tu je.

Sbb nyer...kg Babah & aunt.Fara sama iaitu Air Tawar 5. Babah & kakak aunt. Fara dulu ader ekhem ekhem..syhh..nti cite lebih2 babah marah plak kan..Tp tu kan cite zaman skolah la...& aunt.Fara plak satu skolah ngan Cik Uji (adik babah).Maybe sbb tu kot Ibu ngan aunt.Fara leh bhubung smpai skrg & ibu harap smpai bile2. Klau Ibu dah x der pon biar lah kamil & Irfan terus bkawan yer...



Sayang korang...

My Little Vastata - Zulhaziq Fikri (Part 3)

Wednesday, April 13, 2011

Selasa - 120411

Hari nie aku,Mr hubby & Zulhaziq Fikri menuju ke HSI for wat ultrasound ke atas Zulhaziq Fikri. Yg aku geram sgt bile smpai kat kaunter bhgian kanak2 leh nurse tu kata appointment aku x dok ari nie. Eh..ari tu kata dtg slpas bby dah sbln. check punyer check rupe2nye appointment aku pd 040411 tp pihak yg btanggung jwp tu x inform aku datenye...Tak ke hangin satu badan..dah la ptg nie ader check-up kat klinik plak utk cucuk Zulhaziq sbln. Seb baik la atas kerjasama nurse yg kat kaunter tu, appointment aku telah di tetapkan pd 190511. Cuti lagi..bak kata Mr Hubby (pasai pa plak nak mrungut? Awak tau kan sbb per). Kompom slpas nie aku akan mhabiskan cuti thunan utk berulang alik ke HSI je la..Silap2 aribulan HSI tu akan jd umah ke-2 aku.

Semuanyer bermula pada......

Jumaat - 110311

10.45pm (still in labor room)
Apsal doktor & nurse dok belek2 uri aku? Dah hancur rabak ke? Mcm mana asben nak cuci nti klau dah hancur?

" Doctor..may i know anything's wrong with my placenta?" Isk..buat bodoh plak doctor nie...x puas hati betul. Pastu dok belek2 tali pusat anak aku plak.

11.00pm (outside labor room b4 transfer to ward)
Eh..apsal depa dok amik adik dari pangkuan aku nie..Apsal 2-3 org doctor nie dok sibuk2 belek anak aku nie?

" Doctor..doctor..may i know what happens?"
"Owh..don't worry so much, we just checked yr bby"
"But why just my bby? & look's like something wrong with my bby bcoz at labor room i saw one of u checked my placenta"

After 1/2 hr..

"Doctor..something's like not right. May i know? Pls dont hide anythings from me"

Ya Allah..hancur luluh hati ibu bile dgr aper yg kuar dr mulut doctor tu walaupon depa x leh nak confirmkan skrg..Result hnya tau after 1 month itu pon kene wat ultrasound dulu.

Dlm dok menahan kesakitan akibat pengecutan rahim..mulut aku nie x renti2 dok btanya itu & ini pd doctor tu...agaknye dlm hati doctor mesti dok bebel kat aku kan..*x reti dok diam betul la patient nie..dah sakit tu wat la sakit kan*

Igt aku leh dok diam ke lpas dgr komplikasi ke atas Zulhaziq Fikri? Mesti la aku nak tau sbb aper semua tu leh tjadi? Faktor genetik ker?Pemakanan aku masa ngandung ke atau psekitaran smasa aku ngandung ker? Maklum le aku nie keje kat kilang chemical DG Class III & mmg tdedah dgn risiko.

Sabtu - 120311 @ Ward 4

Di sbbkan gara2 Zulhaziq Fikri asik dok ngempeng jer spanjang mlm, last2 kul 5.30pg bru dpt tido. Rasa mcm bru je tlelap (mmg skejap pon) dah nurse kejut suruh gie check kut2 ader darah beku dlm rahim. Nie mmg normal procedure la lpas bsalin..Kbnyakan org tmasuk aku mmg x sgup nak hadapi situasi mcm nie...seluk..

Dgn tkial2 bngun dri katil..tkesot2 aku bjalan menuju ke bilik pmeriksaan..Apsal depa semua jln laju jer?Tak sakit ker? Patut la..rupe2nye abdomen di sekeliling tpt anak aku kuar dah bengkak maybe bcoz proses peneranan yg hampir sejam..Tambahan plak masa proses peneranan byk kali gak la kaki aku kene simpul,biawak smpai ader 2 orang doctor jd bidan terjun tukang urut kaki aku. sorang sbelah kaki kanan & lg sorang sbelah kaki kiri.

Kat bilik pmeriksaan..aku smpat lg btanya kan doctor tentang komplikasi Zulhaziq Fikri..Hati ibu mana x risau & tenang selagi x dpt jwapan yg pasti tentang anaknyer..dah la tu doctor bkn leh bg jwpan tu skrg tanpa wat ultrasound dulu.

Spanjang 1 hari kat HSI,mana2 doctor or nurse yg singgah kat katil aku, mesti aku btnyakan tentang risiko yg bakal mnimpa Zulhaziq Fikri.

Ya Allah..walau aperpon yg tjadi tabahkan lah hati aku..Dgn komplikasi yg bakal Zulhaziq Fikri lalui.

Masa nak discharged, aku mmg x explain pepe pon kan Mr Hubby (bcoz u one of.....), aku suruh doctor sndiri yg explain. Rasa mcm x sanggup nak bcerita pasal nie.

Saat tu..dlm kepala otak aku, hati aku penuh dgn prasaan yg bbuku2..benci..marah..sedih..ralat..tkilan & 1001 mcm prasaan la..Emosi tgh x stabil mmg x leh pikir secara rasional..yg aku leh pikir masa tu setiap aper yg blaku kat aku & anak aku..& klau tjadi pepe kat Zulhaziq Fikri aku hnya salah kan makhluk bumi no.2 (cite dia ader dlm entry yg sblm nie) & makhluk bumi no.3 (pasal dia nie mmg aku x tulis pon..mls aku nak cite psl dia wat nyakitkan hati aku jer). Dia org bdua nie la yg btanggungjwp atas sgala yg tjadi..(bile dlm keadaan rasional, aku tpikir gak nie semua takdir dari Allah & aku kene redha terima). Pasal depa bdua la aku mnderita spanjang tempoh kehamilan aku & pderitaan tu x kan hilang & akan bterusan sampai ke hujung nafas aku. Lantak la nak kata pepe pon..mmg aku sumpah depa bdua nie x kan idup senang smpai mati atas penganaiyaan ke atas aku & anak2 aku.

Lagipon mmg sepanjang tempoh kehamilan aku....korang tgk sndiri la rupe aku yg mcm warga Africa dah nie..klau tgk gambo kat bwh nie mesti korang x caye kan masa nie aku tgh ngandung.



Ni masa aku tgh preggy 8 bln