My Little Vastata - "Tuhan menguji...takkan berhenti.." - part 4

Tuesday, June 7, 2011

Dah basi pon tp kene gak post sbb klau langkau nti korang x phm plak kan...tetiba kuar part 5.

19 May'11 yg lepas...kan Vastata Boy kene gie wat ultrasound yg sepatutnye di buat masa 04 Apr'11 (nie dlm N3 part3). Sampai je kat Dept Ultrasond & X-Ray..x jumpe plak nama Vastata Boy dlm sistem..check punye check rupe2 nye pakai nama Ibu daa...

Punye la lama nak nunggu no giliran kuar kat screen. Maunyer x lama..sorang patient je smpai dekat 2 jam..Kemende la dok belek2 kat dlm bilik tu.

Bile sampai je turn Vastata Boy, dia plak dah tido...Letak atas katil & doctor suruh bukak baju & tgal diapers je. Pe lagi..bermula la sessi sapu gel yg sejuk tu kat bhgian yg nak di scan tu. mau nye x melalak anak Ibu yg sorang nie..Tgh syok2 tido kene plak gel yg sejuk tu kan..Mau poning Ibu & doctor nak pujuk..Last2 tpaksa la wat susu padahal baru je lepas mnyusu b4 masuk bilik ultrasound tu. Baru la diam..Eh x jgak..abis 4 oz melalak lg..wat lagi 4 oz...dah 8 oz.

Doctor punye la dok explain kat Ibu aper yg tertera kat screen computer tu..Act, x phm satu mende pon. dah nama nye black & white. Bermula la sessi soal siasat Ibu ngan doctor tu..x paham gak..sbb aper??

*
*
*
*
*
*

Sbb doctor tu Chinese girl..pastu x baper phm ckp melayu satu hal..Bile dia ckp omputih pon Ibu x paham...Bile Ibu tenung betoi2 gerak mulut dia baru Ibu perasan...Mmg la Ibu x baper nak phm..Doctor tu rasa2 ye penah wat operation bibir sumbing..So dia nyer language x baper clear la...

Tp mmg lama pon la dok kat dlm bilik ultrasound tu..Ponat seh....So next appointment adalah pd 07 June'11.

0 comments: