Nasib x dak ong....

Monday, November 7, 2011

Kali nie aku blik nasib kureng ong sikit la...salah satu sbb pasal cuti raye & bkan musim...Huk huk..x dpt nak mkan pebret aku stiap kali blik Raub.

Tak dpt makan "Gulai ikan Patin" & "Sayur Pucuk Paku" satu hal la sbb tokey cuti raye...Tgk je la gambo2 kat bwh nie..wat aku geram & meleleh ayaq liuq jaa....


buah pelam Mak Wa...blm msk lg

buah mata kucing..sbln lg msk la


pelam konen...msk  ngan smbal belacan sodap nie

nie pebret aku..rmbutan gula batu

buah manggis bru nak putik

langsat pon bru bputik

Mcm mana hati x sedih..blik kg wrong time la...


Red Velvet Cake & Choc Brownies

Sunday, November 6, 2011

Thn nie aku dpt balik raya haji kat Raub..rasa2nye dah  3 thn x sambut raya haji with my family , De Mik , De Jantan , Tam Mamat , Tam Bibah & sepupu sepapat berlipat-lipat berlepat lepat semua ader.. Last aku smbut raya haji  dgn mak & abah  thn 2007 masa kat  Aloq Setaq  tu pon sbb at the same time attend  Mira kawen at that day.Huk huk huk..sedih jd anak perantauan nie, tmbah2 sejak dah brumah pagar nie..mcm la aku nie keje askar je kan susah nak blik beraye ngan family.
                Tradisi aku dari dulu walaupon samar2 balik kg..ongkos pun samar2 gak la letak kat tgn mak & abah..Tp x penah lg la balik dgn tgn kosong walaupon bukan duit..Kali nie aku bwk blik Red Velvet Cake dari Chef Anne & Choc Brownies Chef maria..opis mate aku jer ha..


Nie la Chef Anne kite..tgk cake dia tu gebu mcm orgnye gak

Before di salut cream cheese

        Tadaa....nyum nyum...sedap tau



Tgk tu..Little Vastata pon nak gak

Nie plak Chef Maria kite...

Nie la Choc Brownies...nyum nyum...i like it...

Awal2 lg chef2 aku nie dah curios..leh ke aku naik bas sambil bwk kek2 dia org ni. Mana lg dgn nak dukung si bulat Vastata , nak galas beg baju..nak jinjit kek2 ni..Dgn high heel aku lg..Hehehe..tu semua x jd soal la..demi  mak & abah di kg..demi nak blik amik Little Crispus aku tu..lautan api pon aku sgup redah. Lagi pon aku dah biasa wat mcm nie dari bujang lagi..Bujang ke..dah kawen ke ada anak2 ke sama je bg aku..tetap gak susah balik kg..tetap gak balik kg sendiri naik turun bas/ketapi/flight.Huh!! mendlm tu rajuk aku.
Cume kali nie sng sikit sbb x yah turun kat Pudu Raya (kite imagine kan Pudu Raya yg lama..huh!!! crowded mampos ko). Kali nie terus turun stesen bas yg baru Terminal Bersepadu Selatan (TBS)..dekat sikit ngan umah Schenna & Midvalley. Awal2 lg aku dah sound adik aku Own suruh tgu aku bkan aku yg tgu dia. From TBS before blik Raub, pe lagi..merayap dulu la kat Midvalley.
Pasal aper aku nak merayap dulu kat Midvalley tu kat N3 Dura Mollia