Hepi besday Babah...

Thursday, December 22, 2011

Ari nie besday Mr Babah & satu hari blalu tanpa happening situation..Ingtkan nak celebrate best2 ke..surprise ke...Tp kenangan setahun yg lpas masih segar dlm ingatan rasa mcm baru smlm je berlaku tragedi December itu eceh ceh ceh..So aku wish je kat Mr Babah dgn hadiah yg cukup spesel..ant. ikhlas..redha..pasrah..

Yg sedihnye kami x leh celebrate kaw2 anak beranak sbb x der keta..Huk huk..cian sgt hidup tanpa keta nie..Mana keta kami? Kalau org x tau mesti ckp, "aik..laki bini keje pon x mampu pkai keta?" Tak pun kuar statement nie.."x ksian ke kat anak2 bhujan panas?Amik la satu keta murah ke kecik ke?" Urghhh!!Sedap je ckp kan..Yg mnanggung kami laki bini. Tak per la...hari nie kami susah..esok2 kami senang plak..Aper yg dah tjadi tu jd kan iktibar di masa akan dtg..

Kepada Mr JFJ..kami sekeluarga sentiasa berdoa semoga Mr JFJ cepat pulih sepenuhnye..dah rindu sgt nie...7 thn kite harungi suka duka bersama..Tup2..jd plak mcm nie kan..

Dah melalut & lari tajuk plak aku nie..Nie kan N3 besday Mr Babah..x per la..nak wat mcm mana x dpt celebrate ngan Mr JFJ.

So..nie je la yg mampu Ibu & anak2 bg utk Mr Babah..Semoga Mr Babah di panjangkan umur..murah rezeki..Pesanan penaja..hidup umpama roda..bila sng lupa diri x per..jgn lupakan org2 yg sntiasa & tpaksa bkorban utk Mr Babah..Bila dekat bau t**k..bila jauh rindu..cari2..Terima takdir yg telah di tentukan Allah seadanye walaupon x ikhlas..

cake nie Crispus yg pilih...

tgk la cake aper yg Cripus pilih

seb baik leh tukar ke "Happy Birthday"

Santa Claus pon sibok gak..

3 btg lilin..33 thn

besday sape nie?

baik2...tersembor ayaq liuq tu

mmg sedap...esok nak beli lg..

Vastata pon nak gak..
Cake tu mmg sedap...beli kat SDS..rege pon murah RM5.90. Setakat mkan kami 4 branak jer...

Happy besday yg ke 33 thn dari Ibu , Crispus & Vastata.

One Day @ S'pore

Dah lama peram N3 nie..baru nak publish. Kekadang ayat yg di paparkan mcm x mnarik utk di baca. Maybe terlalu pnjang atau bbelit2. So byk kali gak la di edit supaya nmpak ringkas & mnarik di baca.



Nie kali ke-3 masuk S'pore pd Sept'10 & tgh preggy 4 month. Punyer la nak cover perut tu sbb ade statement yg yg mngatakan klau foreign yg preggy nak msuk S'pore mcm2 procedure yg akan di lalui atau lebih tepat sbenarnya k'jaan S'pore x mngalakkan foreign bsalin kat S'pore. Sejauh mana kbenaran tu x pasti plak. Urghh!! Aku pon x mau bsalin kat oversea..dgr mcm besh je kan..hakikatnye..



Kali nie aku gie bcuti ngan 
Schenna & Chad. B4 masuk S'pore kite bfast dulu kat JB Sentral sbb kos kat S'pore mmg double.



kite makan kenyang2 dulu ek...


So destinasi pertama kami adalah S'pore Flyer yg dikatakan tbesar di dunia. tak pasti plak aku kebenaran info tu sbb nie je la satu2 nye yg aku dah jejak. Even The Eye M'sia pon aku blm smpai lg. punye la nak adventure..kamil btiga pergi mnaiki public transport sampai tsesat2 & salah jln. dah la nak menapak dari MRT Promenade Station ke S'pore Flyer makan masa dekat 45 minit...tu dah satu hal..slah exit plak..should be exit "A" tp ter exit sbelah lain. Mau dekat sejam gak mnapak dgn perut boyot aku nie. Map mmg sentiasa kat tgn tp ampeh gak.Scroll utk tgk pmandangan spnjang pjlanan ke S'pore Flyer


hehehe..cute kan bot kepala itik di atas jln raya..

Haa..dah nmpak pon S'pore Flyer...moh kite beli tiket dulu ek...



Ok la naik S'pore Flyer nie & satu kapsul leh muat ant. 15-20 org. Ade aircond lg so x terasa panas atau bau2an aroma yg krg enak. Not bad la dpt mnyaksikan panorama S'pore dari udara & aku plak yg rasa jemu dok lama2 dlm kapsul tu.


b4 masuk dlm kapsul S'pore Flyer..kene Q dekat 45 minit gak


pas nie kite gie USS plak..


 padang aper la tu ek..


 yg mana satu shipment aku nie?


 bangunan2 unik kat S'pore


pmandangan dr atas


souvenier kat kedai bwh S'pore Flyer


Dah puas naik S'pore Flyer kami pergi ke USS plak..Tak masuk pon sbb tiket dah sold out..Jejalan je kat area USS.
nie tgh tgu shuttle ke USS


Hard Rock Cafe USS.Tgu Mr Babah reply sms nak T-shirt ke Cap..last2 satu ape x beli..lmbt sgt reply.


Campak duit impian akan tcapai..ye ker??


Isk3..nak lawan perut aku nie..


The Merlions hanya dia atas tapak tgn kami jer..eceh ceh ceh...


Tgk tu...x gosok gigi..eeei..


aku suka dok lama2 kat sini..best tu kene semburan air..sejuk sikit.


Wah..sampai gak aku kat USA..eh silap..USS


Nie la USS yg tgh top kat Asia..


jom masuk..ek eleh..mcm ader tiket je kan..

Seharian kami btiga kat S'pore Flyers & USS (kat luar je)..So dah penat jln ngan perut boyot aku nie..Kami smpai umah dlm kul 9.30 mlm..Masing2 kepenatan & bengkak2 kaki..Seb baik aku leh btahan & x kene simpul biawak. Masing2 tido mcm org mati punye penat..

Tak per..Insyaallah aku akan smpai lg ke USS..Kali nie kene booked tiket awal2..Nak bwk Crispus & Vastata la...





Salah Edit La Plak..

Friday, December 16, 2011

Sorry..Nie N3 zaman bile ntah..tetiba leh muncul kat sini...so sesape yg dah baca N3 nie sila abaikan yeak...

Keta bomba angkat Ibu masuk kubur????

Smlam 25 Dec'10.....
Xtvt kami skluarga aper lg..jln2 la..kbetulan mmg nak beli brg masuk Tadika 4 Kamil, kat mana lg??Jusco Tebrau la yg aku rasa tempat yg pling besh pon kat JB nie.
On de way dlm keta...Kamil leh bukak cite pasal biler adik Baby dia nak kuar. Sblm tu aku rasa aku & Kamil dah byk kali tgk kat You Tube proses bsalin normal & caeseran..Kamil pon x takut tgk video tu..baguih gak sekurang2nye dia tau mcm mana cara dia kuar itot perut Ibu dia.

Aper yg aku cite kat sini, imaginasi Kamil pasal adik Baby & Ibu dia dlm pjalanan ke Jusco Tebrau smlm. Dia punyer lah xplain kat Babah dia mcm mana adik baby dia kuar ikut perut Ibu, perut Ibu kene belah ngan doctor sampai bdarah.Ambulance bwk Ibu gie hospital la....ade byk keta polis kat jln la..semua imaginasi dia boleh kuar.

Tp..yg buat Babah dia tersentak (x pasti la plak aku mmg asben aku betul2 tsentak atau tsentak sikit je) bila Kamil boleh citer lpas adik Baby kuar doctor angkat letak atas katil..Pastu keta bomba dtg angkat Ibu masuk KUBUR...hah???KUBUR???

Mcm mana la plak si Kamil nie boleh citer pasal aku masuk kubur nie? meremang kejap bulu roma aku bile dgr anak aku bciter pasal aku masuk kubur. Asben aku pon aper lg.."Naper Abg ckp mcm tu pasal Ibu? Dah dah...Babah x nak dgr  abg ckp mcm tu lg pasal Ibu"

"Yea babah...Keta bomba dtg angkat Ibu masuk kubur.., abg x tipu" Masa dr awal story Kamil mmg aku byk bdiam diri jer..kang klau aku tlepas ckp yg bukan2 tkut buat asben aku tsinggung plak,hilang mood dia nak spent & enjoy with us.

Entah la....dlm hati nie Allah je yg tau perasaan aku.Tak terucap dek kata...hnya menangis dlm hati jer...pernah rasa mcm mana mnagis dlm hati? Sakit & sebak yg x tkata kan....