Caramel Cheese Pudding

Tuesday, January 31, 2012

Gara2 tertarik dgn Caramel Cheese Pudding Cik Azlita Masam Manis..hujung mgu yg lpas aku pon mcuba wat sesuatu yg aku rasa pelik adik badik ajaib la sbb aku nie malas masak kan..hehehehe..Beria -ia mencari cream cheese yg seumur hidup aku x penah tgk materialnye..Dgn peralatan dapur yg kekurangan..alat sukatan yg telah di rosakkan oleh Little Crispus..Main agak2 je kan..So inilah hasil nye...



Boleh la percubaan pertama kan...Mula2 tu aku rasa mcm x mnjadi je sbb lembik sgt kan..Lg pon aku letak dlm loyang, so bile nak wat slice tu rasa mcm..ALAMAK!!! apsal lmbik smcm jer..Tp rasa tu mmg sedap gak arr (hehehe..sape yg  nak puji klau bkn diri sndiri) cume rasa manis & lemak cheese tu buat aku rasa cepat muak.

So tye pd yg pakar msk memasak klau bkn Maria..dia ckp mmg lmbik mcm tau fu fa tu.La..ye ker?? So aku modified blik puding aku tu tp kali nie letak dlm cup kecik2 plak.Tp aku tlupa nak perah lemon masa tgh mixer. So bile dah masuk dlm cup2 baru aku titiskan je perahan lemon tu.

Hasilnye..walaupon tekstur tu x selembut yg mula2..tp bile meluncur kat anak tekak nie terasa lemak2 cream cheese & hujung2 tu baru rasa masam2 lemon..So dah x muak sgt..Esoknye bwk kasi Maria & Kak Anne testing..hehehehehe...

Walaupon x secantik mana..Tp sesape nak mcube leh la tgk resipi kat blog Cik Azlita yea..sbb aku mmg malas nak taip resipi nie..Jgn risau..aku mmg follow exactly.

0 comments: