Zoo Melaka

Saturday, July 14, 2012

17 Jun'12 yg lpas aku bwk family aku jejalan kat Zoo Melaka. Seronok dpt tgk Little Crispus happy tgk menatang2 secara live ni..

b4 btolak

with my family

badak sumbu yg pengotoq

tidoq sat...

1st time naik kuda..





Kamil sibok nak pegang

burung kasawari??

aksi manja

burung nie nak patuk Kamil

Abang dah lama x naik bende ni..ermmm bile masa abang naik ek?

Sebelah Jiwa

Ponat seh masuk Zoo Melaka..Tp aku, Man & Abah tetap sepakat mngatakan Zoo Tepeng lg besh..Harap2 dpt bwk anak2 aku msuk Zoo Tepeng satu hari nanati.


Buyat Kembali..

Friday, July 13, 2012

29 Jun yg lpas Buyat di serahkan semula pd aku...Rindu siot 2 bln dia dok ngan nenek & babah dia..Dlm tempoh tu cume 2 kali je aku jmpa Buyat. Tgk la masa Buyat di serahkan pd aku lngsung dia x mo dah ngan nenek & babah dia..Sibok dok tunjuk keta aku..Asik nak bkepit je..Bak kata nenek dia.."eksen jumpe ibu dia"

Tp tgk la rmbut dia tu...Mcm tu je dari dulu....Mlm tu bwk Buyat shopping brg2 dia kat Jusco Tebrau. Bkn main lg dia dpt jln2 dgn Papadaddy. Abes la poket Papadaddy kene ketuk ngan Buyat..

with nenek

with babah

kakak Nina & kakak Tina...

 suke dpt naik kuda ye adik...



Untung Atas Angin..

Baru2 nie aku trade in loket emas 916 & cincin batu 750 (cincin tunang pkhwinan pertama) kat Poh Kong. Bygkan la last aku beli emas 7-8 thn lpas dgn rege RM54/gram..Skrg...moyang mahal gile..tu yg telan air liur je..

Timbang, ukur..siap measurement lg..gedebak gedebuk tolak 20% dpt la nilai RM423. Untung betul..So belek punye belek nak cari dgn nilai yg lebih krg je...dpt la sepasang subang emas. Kebetulan aku mmg x der langsung subang emas..Asik pkai yg tipu punye je...

Since aku dah pkai tudung kan...x yah la beria sgt nak gayut2 anting2 tipu tu..Mak tye nape beli subang? Bukan org nmpk pong..Amboi mak aku nie..Tu la org tua2 zaman dulu ek..Selagi leh tyang emas tu satu badan dia nak tayang..Gigi pong salut emas gak..Tingat aruah Tok Zah aku..Dia pong salut gigi dgn emas..
anggun koleksi

free gift

Mcm biasa la..mesti mntk free gift gak..Bkn nak pkai pong beg kecik nie saje je suka nak semakkan box aku. Org tu siap ckp..Aiya..beli kecik je x der free gift..ini pong mau ke?


berat gak subang aku nie..nmpk je kecik

Dah jumpe yg bkenan...So kene tmbh RM26 hengget ja...Ok ape kan dri kene tmbh seratus hengget. Tp klau kene 50 hengget mmg aku cari lg yg murah...Untung atas angin je maa...



Free Gift

Thursday, July 12, 2012

Last aku beli Beyond Paradise 2-3 thn lpas kot b4 preknen kan Little Vastata. pastu dah x cukup bajet..klau ader duit lebih pong 10x pikir nak beli ke x..Argh!!! Baik beli baju anak2...Tu la mak kan..sanggup tolak kpntingan sndiri demi anak2..

setia pd yg satu..

Aku pkai BP ni since1st edition lg...ade la kot 8-9 thn lpas..Setia pd yg satu..ayat mmg x leh ubahnye..Pastu aku x penah try bau lain..klau x cukup duit nak beli pong aku akan beli Haiku Avon..tu je la bau yg aku suke & pkai smpai skrg..

Aku bkn nak mnunjuk aku beli BP sbenarnye..Saje je nak share benefit yg aku selalu dpt klau beli perfume ratus2 nie...1st b4 beli aku akn tye dulu ader free gift x? Beg la tu..Pastu nak tgk plak pattern beg tu..Klau x mnarik aku sgup x beli perfume tu..Tgu smpai ader beg yg mnarik..Terukkan...

Pastu aku suka beli kat Metrojaya..Sbb? Ade point satu hal la..leh redeem voucher..Klau beli RM100 ke atas dpt voucher lg..Yg pnting ader byk free gift la..Klau beli kat Jusco..ader gak free gift tp x byk.

Yg tarak tahan tu siap offer lg klau aku x minat beg tu aku boleh pilih maskara & gincu ganti beg tu..Masalahnye klau time dia offer tu mmg maskara & gincu aku dah abes mmg tadak tolak punyer la...Tp baru lpas beli..Nak simpan lama2 kang expired plak.

Tgk la free gitf yg aku dpt kali nie.

buat koleksi beg je....

 
voucher nie valid smpai 18hb Jul je..nak rembat ape la kat Metrojaya tu..

segala cream muka ade...

So aku suggest better korang pilih tpt sikit klau nak beli kosmetik..Cari kaunter yg byk kasi free gift...Mcm aku nie beli baju selai pon mtak paper bag lawa. Hampeh...

Solvil et Titus

Wednesday, July 11, 2012

16 hari tanpa jam tgn yg selama nie jd peneman setia aku tiap saat, waktu & ketika..Boring gedegek betoi asik tgk pukul bape datuk harimau..kat henpon. Henpon pong bkn 24 jam leh usung ke hulu ke hilir, tmbh2 time keje. Bygkan lah selama 16 hari tnpa jam tgn..kosong je tgn aku yg semmgnye dah kosong ni. Klau x pkai satu hari pong dah rasa mcm x lengkap kan pnmpilan kite.

kosong je kan...

Ermmm....My dreams come true. dah lama sgt nak memiliki jam tgn yg ader 3 button. First time nmpk Cindy Crawford pkai OMEGA (maklum la Cindy kan duta OMEGA), aku dah fall in love kat jam tgn yg ader 3 button. Tp mana la aku mampu nak beli OMEGA. Beli susu cap Omega boleh la..Pastu nmpk plak colleague S'pore aku Peter Chua pkai jam tgn yg ader 3 button. Lg la aku jd giler..

Aku bkn jenis yg suka tukar2 jam tgn or wat collection. Selagi x rosak, x hncur, selagi boleh nmpk pukul bape datuk harimau..Selagi tu la aku pkai. setia pd yg satu..ayat x tarak boleh tahan...Jam tgn yg terakhir aku pkai brand Casio, hdiah hntrn pkhwinan pertama aku selama 7 thn 3 bln 3 hari. Selama tu, jam tgn tu x penah rosak , tukar battery pong sekali je.

Sptutnye jam tgn nie aku miliki lpas semua urusan aku settle pd 18/06/12 yg lpas. Tp di atas sbb2 yg x dpt dielakkan, maka ttangguh la slama 16 hari. So..spt yg di jnjikan pd 04/07/12, lpas abes keje terus gie City Chain kat Jusco Permas cari jam tgn yg aku dok usha bthn2 lama nye.

So..tara tata tata......

nie la yg aku selalu usha tu..

elegant

Nie la jam tgn yg aku dok usha2 stiap kali lalu dpn City Chain. Siap tnye sales person tu nie yg pling latest ke? Ye la kak oi..klau dah dok kat dlm kotak cermin dpn kedai. Ade la 3-4 thn gak dok psng angan2 nak tukar jam tgn baru. Tp jam tgn yg sedia ade x penah plak rosak...Tu yg dok sabaq ja...

Maka dgn jam tgn baru nie bmula la era khidupan aku yg baru stiap detik, saat & ketika. Semoga hari2 yg mndtg aku lalui dgn tabah & mberi sinar yg lebih terang dlm hidup aku.

Walau pong bkn brand OMEGA...Pergh!! Sampai tua la tgu twaran jd duta OMEGA. As long ader 3 button dah cukup wat aku rasa teruja memilikinya. Jam nie cukup bmkna dlm hidup aku. Mak cume leh kata "isk3..." bile dpt tau aku dah dpt jam tgn yg aku nak.

 ngam2 kat tgn comel aku nie hehehe..

 3 button yg aku gile2 selama nie

 trade mark..




Hadiah utk sbuah khdupan yg baru dari seorg insan yg selama nie sgup mgadaikan dirinya (bkn gadai body ek...) utk mnebus harga sbuah nyawa, kselamatan & kbhagiaan aku.

Rege...bkn penting bg kami jika dibndingkan dgn nilai masa yg dah tgadai selama nie. Akan aku kutip semula yg telah tcicir spnjang hdup aku selama nie.