Solvil et Titus

Wednesday, July 11, 2012

16 hari tanpa jam tgn yg selama nie jd peneman setia aku tiap saat, waktu & ketika..Boring gedegek betoi asik tgk pukul bape datuk harimau..kat henpon. Henpon pong bkn 24 jam leh usung ke hulu ke hilir, tmbh2 time keje. Bygkan lah selama 16 hari tnpa jam tgn..kosong je tgn aku yg semmgnye dah kosong ni. Klau x pkai satu hari pong dah rasa mcm x lengkap kan pnmpilan kite.

kosong je kan...

Ermmm....My dreams come true. dah lama sgt nak memiliki jam tgn yg ader 3 button. First time nmpk Cindy Crawford pkai OMEGA (maklum la Cindy kan duta OMEGA), aku dah fall in love kat jam tgn yg ader 3 button. Tp mana la aku mampu nak beli OMEGA. Beli susu cap Omega boleh la..Pastu nmpk plak colleague S'pore aku Peter Chua pkai jam tgn yg ader 3 button. Lg la aku jd giler..

Aku bkn jenis yg suka tukar2 jam tgn or wat collection. Selagi x rosak, x hncur, selagi boleh nmpk pukul bape datuk harimau..Selagi tu la aku pkai. setia pd yg satu..ayat x tarak boleh tahan...Jam tgn yg terakhir aku pkai brand Casio, hdiah hntrn pkhwinan pertama aku selama 7 thn 3 bln 3 hari. Selama tu, jam tgn tu x penah rosak , tukar battery pong sekali je.

Sptutnye jam tgn nie aku miliki lpas semua urusan aku settle pd 18/06/12 yg lpas. Tp di atas sbb2 yg x dpt dielakkan, maka ttangguh la slama 16 hari. So..spt yg di jnjikan pd 04/07/12, lpas abes keje terus gie City Chain kat Jusco Permas cari jam tgn yg aku dok usha bthn2 lama nye.

So..tara tata tata......

nie la yg aku selalu usha tu..

elegant

Nie la jam tgn yg aku dok usha2 stiap kali lalu dpn City Chain. Siap tnye sales person tu nie yg pling latest ke? Ye la kak oi..klau dah dok kat dlm kotak cermin dpn kedai. Ade la 3-4 thn gak dok psng angan2 nak tukar jam tgn baru. Tp jam tgn yg sedia ade x penah plak rosak...Tu yg dok sabaq ja...

Maka dgn jam tgn baru nie bmula la era khidupan aku yg baru stiap detik, saat & ketika. Semoga hari2 yg mndtg aku lalui dgn tabah & mberi sinar yg lebih terang dlm hidup aku.

Walau pong bkn brand OMEGA...Pergh!! Sampai tua la tgu twaran jd duta OMEGA. As long ader 3 button dah cukup wat aku rasa teruja memilikinya. Jam nie cukup bmkna dlm hidup aku. Mak cume leh kata "isk3..." bile dpt tau aku dah dpt jam tgn yg aku nak.

 ngam2 kat tgn comel aku nie hehehe..

 3 button yg aku gile2 selama nie

 trade mark..




Hadiah utk sbuah khdupan yg baru dari seorg insan yg selama nie sgup mgadaikan dirinya (bkn gadai body ek...) utk mnebus harga sbuah nyawa, kselamatan & kbhagiaan aku.

Rege...bkn penting bg kami jika dibndingkan dgn nilai masa yg dah tgadai selama nie. Akan aku kutip semula yg telah tcicir spnjang hdup aku selama nie.

0 comments: