IFTAR 24 wif Rahim & family

Wednesday, August 22, 2012

Should be N3 nie kuar b4 raya tp x de masa nak edit...

Dah ujung2 posa nie selera bukak posa mmg tahap boya kekenyangan. nafsu pong dah ala2 kucing alim & warak. masing2 kepala otak serabut dok pikir psl psediaan mnymbut raya tmasuk la aku. hati sudah ada umah mak la... Tp kali nie dpt jmputan bukak posa kat Pulai Spring Resort dari Rahim. Huh...rezeki jgn di tolak.

Sekali Rahim kol bgtau Pulai Spring dah fully booked. Mutiara Hotel pong sama. Pe lg..menjajau la cari tpt nak menketedarah memndangkan kbnykan tpt kami dah try tmasuk yg tbaru kat Rawa Steamboat. Takkan nak repeat byk kali kot. So aku la tukang koling2 booking table..Sapa invite sapa nie?

Mula2 offer Abah Beriani kat Rahim memandngkan dia pong blm try lg..Sekali dah booked leh plak tpikir yg tpt tu aku dah repeat byk kali & mcm smpit sikit. So cancel & decide try Restoran Malay Village. Utk org bcnta sesuai nooo... Rahim on je..x yah tye2 Pura..mesti dia on je bab mkn. So dpt la booked utk 5 org.

Abes keje kul 5 ptg cpt2 blik umah mndi mnda & kaler2 muka ala opera. Tadaa...kul 6 ptg dah siap & gerak cpt2 gie Restoran Malay Village takut jln jem. Tp kompom mmg jem pong..so ikut highway baru kat Senibong Cove. At least x seteruk highway Pgdg kan..

Tepat kul 7 mlm smapi terus cari Rahim & family. dah lmbt nie..cpt2 amik makanan penuhkan meja.

lauk yg dlm pinggan aku

org dah mula kerumun buffet line

Mcm biasa aku mesti nak amik air gelas beso..Klau x dpt gelas beso mesti amik 2-3 gelas baru lega tekak..

air aku sorang je..yg soya tu bkn tau..

Nie ank dara Rahim baru darjah 3. Nie 2nd time aku jumpa dia.Asik tersasul panggil ahkak je...I x kesah dek...Suke..

Aleeya

Meja pong dah mula penuh .Aleeya tukang tgu meja smbil dok main game. Bdk2 skrg, x mcm kite zmn kecik2 dulu..aku dah keje baru kenal henpon yg rege RM299 tu pong dah kira mahal & besh la masa tu

i like..ulam raja my fevret

Kali nie aku x amik byk sgt lauk yg penting air. Sekali dah duduk kat meja leh plak nmpk ketam dlm pinggan Rahim. Pastu nmpk plak Pura bwk ayam bakar berempah. Sanggup ko Q ek punye nak rembat ayam. Ape lg dgn Pura cpt gie kat buffet line tgk lauk ketam ader lg x..Dpt je terus sauk. Senonoh...

ketam kecik2 je..

Aku & Rahim je yg mkn tp rasanye aku yg byk meratah..tgk la kulit2 ketam kat bwh tu..I la yg dok pepah sorang2

x cuit lngsung ayam seketul tu

Dah abes mkn borak2 smpai kul 9.30 mlm. Aleeya ajak gie Bazar Karat lg..Huh..x der sapa yg sgup. Mmg gelihati dgr Rahim cite jg Pura masa & lepas preknen. Tu baru suami mithali..











Iftar 21 - Abah Beriani BBU

Monday, August 13, 2012

Last Week gi bukak posa kat Abah Beriani. Nie dah 2nd time aku bukak posa kat sini. Rege pon ok RM25 sorang. Yg buat aku suke repeat kat sini sbb lauk daging & kambing dia mmg marbeless & lembut. Ade nasi tomato , nasi arab , nasi beriani. Ayam masak merah/sambal , daging & kambing , dessert & mcm2 lg la malas aku nak sebut semua jenis lauk tu. Pie rasa sndiri. Walaupun lauk , dessert & buah2an x der la 10-20 jenis , tp mmg puas hati.

nice decoration

lawa x dia balut kerusi..kalerful gitu

pinggan makan aku

aku sorang ja minum nie..

acar mesti ader..fevret aku


Dah ujung2 ramadhan nie x pie dah kut repeat kat Abah Beriani. Maybe bukak posa kat shopping mall je la..Alang2 shopping , kite makan ala kadar je la...Ye ke....??

Shopping Sampai Kering

Sunday, August 12, 2012

Mlm td jenjalan cari handbag utk mak Sega & mak Tepen & baju raya utk ank2 kat Jusco Tebrau tpndang plak bracelet2 kat tepi escalator 2nd floor. Belek punye belek mcm nak beli tp nanti dulu la..gi beli handbag dulu la. Settle urusan beli handbag , aku terus gie beli bracelet siap sambar 2 lg. Bkn aku yg nak pkai pong..aku dah ade satu.

simple &nice

for Mai Bukit Aman..hehehe..jgn mare eak...

for Nurul

Tgk handbag byk betul less smpai 70% pong ader. Tp rege asal mcm nak logik la plak..Bile otak jahat aku nie dok kira2 klau dah less pong mcm rege sebenar. Tp round punye round nak cari yg sesuai atas permintaan mak2 nie..So dpt la sambar mcm yg kat bawah nie

utk mak Tepen..nmpk ala2 mak datin sikit

utk mak Sega..sng mak nak galas kepit celah ketiak

Pas dah settle beli handbag gie cari baju2 raya utk ank2 plak..Wow....byk nye less less nie..wallet aku pong ber less less...Tp demi ank2..abes duit pong x per...Aku amik brand MIKI sbb pattern dia lawa2 & less pong jejak 50%-70% gak..berbaloi baloi....

short jeans for Crispus boy

jeans for Crispus boy

jeans for Vastata boy

short jeans for Vastata

Crispus boy dah byk t-shirt yg bru beli, so kali nie aku beli sehelai je

for Vastata boy

sock for Crispus & Vastata

Tp kasut utk ank2 aku x beli lg...Memandangkan diaorg raya ngan babah dia thn nie , bior la babah yg beli ikut taste dia. 


Secret Recipe

Thursday, August 9, 2012

Aku mmg suke gie makan kat Secret Recipe..Dah lama x makan kat Secret Recipe , dgn Papadaddy gie bukak posa kat Secret Recipe Johor Jaya..Sekali kami berdua dgn staff2 je...La...x der org rupenye... Lagi baguih..dpt makan dgn aman & tenang sambil menghayati keenakkan fevret aku.


foc dari Secret Recipe

suh Papadaddy order Tom Yam..padahal aku yg nak kecek

fevret Papadaddy..

haa..tu dia..membuak buak..

yg nie mmg fevret aku sejak reg. dgn Secret Recipe...menu x penah ubah

Aku pong pelik dgn perangai aku nie..klau gie Secret Recipe aku x penah cuba menu lain..Mntk menu mcm nak order yg lain dari lain..Tp bile dah order..sama je menu tu..Thai Fried Rice .Mmg mabelesss....Tp byk2 Secret Recipe aku pegi..yg kat Midvalley gak terbesh...Klau gi Kl mesti nak sgah Midvalley mkn kat Secret Recipe dia...Pergh!!Tergugat jap iman aku berposa pd hari ini.


Posa Penuh...

Memandangkan satu umah terlalau menghayati posa pertama, yg dok buat taik mata la..mngadap fesbuk la..tmasuk Crispus Boy aku yg belajo posa walau pong dpt btahan smpai kul 2ptg..Boleh la ye Abang..permulaan..

Kami semua hampir terlupa yg ader lg sorang nie pong ikut posa sama.Smpai la diam2..rupa2nya dia dah bukak posa dulu dari kami.

Aku kuar je bilik tgk dia dah menhayati keenakan bukak posa pertama diam2 ja...

x sempat tgu raya..Vastata dah rasmikan..

x cukup nie..

 ibu nak...??

dap...dap...


x cukup kuih raya..coco crunch pong bedal

ape tgk2?


Awal Ramadhan Bersama Family

Monday, August 6, 2012

Nasib baik thn nie  1st posa jatuh pd hari Sabtu. Memandangkan comp. aku yg glamer nie x amik PH tu so mmg kire nasib baik la...Leh smbut posa pertama dgn family yg sememmgnya dah bthun2 aku x dpt raikan bersama mak & abah. Anak2 pong masih bsama mak & abah aku jd lg mudah la pergerakan aku kali nie.

Mcm biasa klau blik Sega Lama klau x bwk blik jinjit2 kat dua2 belah tgn comel aku nie mmg x sah. Kali ni aku bwk blik habuan utk semua dpt rasa & spesel utk "JIWA" aku sapa lg klau x bkn Crispus & Vastata Boy.

Kali nie aku smpai ngam2 mak baru nak masak utk soq pertama..

order ngan Maria

spesel rqst..almond tu kasi byk2

buku for Vastata a.k.a Buyat

for Crispus

bile dah wrap

tenkiu Ibu..

buku cite aper nie Ibu..

muke sememeh bgn soq..


abang...bukak...

tu dia..dpt buku hilang puting..