IFTAR 24 wif Rahim & family

Wednesday, August 22, 2012

Should be N3 nie kuar b4 raya tp x de masa nak edit...

Dah ujung2 posa nie selera bukak posa mmg tahap boya kekenyangan. nafsu pong dah ala2 kucing alim & warak. masing2 kepala otak serabut dok pikir psl psediaan mnymbut raya tmasuk la aku. hati sudah ada umah mak la... Tp kali nie dpt jmputan bukak posa kat Pulai Spring Resort dari Rahim. Huh...rezeki jgn di tolak.

Sekali Rahim kol bgtau Pulai Spring dah fully booked. Mutiara Hotel pong sama. Pe lg..menjajau la cari tpt nak menketedarah memndangkan kbnykan tpt kami dah try tmasuk yg tbaru kat Rawa Steamboat. Takkan nak repeat byk kali kot. So aku la tukang koling2 booking table..Sapa invite sapa nie?

Mula2 offer Abah Beriani kat Rahim memandngkan dia pong blm try lg..Sekali dah booked leh plak tpikir yg tpt tu aku dah repeat byk kali & mcm smpit sikit. So cancel & decide try Restoran Malay Village. Utk org bcnta sesuai nooo... Rahim on je..x yah tye2 Pura..mesti dia on je bab mkn. So dpt la booked utk 5 org.

Abes keje kul 5 ptg cpt2 blik umah mndi mnda & kaler2 muka ala opera. Tadaa...kul 6 ptg dah siap & gerak cpt2 gie Restoran Malay Village takut jln jem. Tp kompom mmg jem pong..so ikut highway baru kat Senibong Cove. At least x seteruk highway Pgdg kan..

Tepat kul 7 mlm smapi terus cari Rahim & family. dah lmbt nie..cpt2 amik makanan penuhkan meja.

lauk yg dlm pinggan aku

org dah mula kerumun buffet line

Mcm biasa aku mesti nak amik air gelas beso..Klau x dpt gelas beso mesti amik 2-3 gelas baru lega tekak..

air aku sorang je..yg soya tu bkn tau..

Nie ank dara Rahim baru darjah 3. Nie 2nd time aku jumpa dia.Asik tersasul panggil ahkak je...I x kesah dek...Suke..

Aleeya

Meja pong dah mula penuh .Aleeya tukang tgu meja smbil dok main game. Bdk2 skrg, x mcm kite zmn kecik2 dulu..aku dah keje baru kenal henpon yg rege RM299 tu pong dah kira mahal & besh la masa tu

i like..ulam raja my fevret

Kali nie aku x amik byk sgt lauk yg penting air. Sekali dah duduk kat meja leh plak nmpk ketam dlm pinggan Rahim. Pastu nmpk plak Pura bwk ayam bakar berempah. Sanggup ko Q ek punye nak rembat ayam. Ape lg dgn Pura cpt gie kat buffet line tgk lauk ketam ader lg x..Dpt je terus sauk. Senonoh...

ketam kecik2 je..

Aku & Rahim je yg mkn tp rasanye aku yg byk meratah..tgk la kulit2 ketam kat bwh tu..I la yg dok pepah sorang2

x cuit lngsung ayam seketul tu

Dah abes mkn borak2 smpai kul 9.30 mlm. Aleeya ajak gie Bazar Karat lg..Huh..x der sapa yg sgup. Mmg gelihati dgr Rahim cite jg Pura masa & lepas preknen. Tu baru suami mithali..











0 comments: