Terjebak Lagi...

Monday, October 15, 2012

Ari tu dah gatai2 idung kembang gie la wat facial treatment. First time plak tu..semua gara2 idung kembang yg dah mcm katak puru nie. Aku nie jakun a.k.a perak sikit..ape org tu ckp aku angguk ja..janji idung aku licin balik.

Hasil dia sgt memuaskan bg org yg x reti & malas jaga muka mcm aku nie. Make up reti plak tebal2. Sebenaq nye aku jenis org yg x suke cuci muka, scrub pon dlm sbln tu adalah 2-3 kali.

2-3 ari pastu amik ko muka aku dah mula kering & mengelupas. Mula la x sng duduk kebah bdiri. Kelam kabut gie cari moisture cream nak bg lembab blik. Niat di hati masuk Body Shop cume nak cari moisture cream ja..Sekali lg aku tjebak dgn first trial..aku nie dah la pantang nmpak bag. Mula la lupe diri sikit.

 Nie la trial bag yg sempat aku rembat. Padahal bag tu ja yg wat aku lupe diri jap. Dlm tu ade set Cream Cleanser/Hidrating Toner/Night Cream & Moisture Cream

Nie plak Cream Cleanser...Mslhnye puas aku dok baca keliling botol..Mcm mana nak apply menatang nie kat muka aku hah? Nak start dari mana dulu..Amik ko Semah mmg sengal la x tau gune menatang alah nie

Nie plak Hydrating Toner. satu lg menatang jadah yg aku x tau guna. Aduss...Sapa la leh ajaq sat aku yg sengal nie..Tu la x penah amik tau penjagaan muka..Sekali da dah beli x reti nak guna.

Seb baik la aku tau gune yg nie...Heheheh..lantak la..janji muka aku lembab balik.......

Moral of de story...rajin2 la gie amik tau pasal skin care yea...Terutama utk golongan yg dah mule bkedut2 mcm aku nie...