1st day xtvt wif my family - 17 Nov'12

Monday, November 19, 2012

Bayangkan la mak  & adik aku memandai je wat plan nak turun KL mgu nie..Dah la tgh2 bln..ongkosnye mmg ciput la sbb bru je melayang deposit RM1K bg kat loyer. So langkah selamat share2 la sgala kos2 spnjang kat KL.

Dari Pgdg pukul 3.30 pg..bapak awal gile.Sampai KL dlm kul 7.30 pg terus ke umah Schenna kat Desa Petaling.Satu hal lg..sepuluh kali gie sepuluh kali la aku salah jln. Padahal dri tepi jln beso mmg dah nmpk umah dia cume yg wat sesat sbb kene cari tpt nak U turn. Sampai umah dia dlm kul 9 pg , sblm tu harus cari nasi lemak fevret kat area Desa Petaling.

Sementara tgu mak , abah , Hanna & anak2 aku smpai , smpat la kami bfast dulu , lepak2 & mandi manda kat umah Schenna. Dlm kul 11 pg depa dah smpai bwh kondo Schenna , jgn kan aku yg sepuluh kali nie..abah yg seratus kali dtg umah Schenna pon sama asik salah jln. Sampai kat bwh kondo je terus jumpe Awang Kinting & Buyat yg di rindui. Hampeh...aku yg melahirkan...si Buyat bkn nyer terkam aku...di terkamnye Papadaddy dia dulu.

So spt yg di janjikan gie amik Own dulu kat kondo tentera , check in hotel kat Kg Baru & terus gi Sunway Pyramid.

Nie la xtvt kami seharian kat Sunway Pyramid.



tgk dari tepi je..next time harus dtg sini plak




buggy nie pon jd mainan diaorg
berkepit ja...
 Dah janji ngan Kamil nak main ice skating. Rege dia RM23/person. Punye la ramai..& aku dah 2 kali jatuh terduduk..Abes basah bontot
 

Dah puas main ice skating smbung plak main bowling kat tingkat atas.  Haaa...mmg sakan la kami ari tu
aku tpksa cover bontot sbb abeh basah lencun jatuh kat ice skating & sekaligus cover bontot yg dah makin mngembang
sibok dok mnyusun bola2
wajah tua yg ceria melayan anak cucu
Dah puas main bowling smbung plak lepak2 kat bwh tgk anak main kat mini playground nie

dia je konker
si abang plak dok sibok nak naik mentang nie..layankan je la..RM6/person
haa..ni tukang tgu Kamil main mentang pusing2 tu...
Qayraa pon sonok join
diskus kemende la tu...
Qayraa wif daddy
 Pas dah penat melepak kat Sunway Pyramid..kami gi I-City plak tgk lampu..Bak kata abg Mai..Org KL x pie tpt tu...Hahaha..org KL x pie..org Pgdg pie..
 
bunga2 matahari
The Eye Malaysia
ramai gak org mlm mgu nie
mak & abah tersayang
xtvt mende la tu
asik gambo hangpa ja..aku pon nak possing gak

Penat sudah seharian bersama family....Masa nie Man x dpt join sbb kene keje..tp esok wajip dia join plak.Jom balik tidoq...Esok kite smbung jln2 lg...

0 comments: