1st day xtvt wif my family - 17 Nov'12

Monday, November 19, 2012

Bayangkan la mak  & adik aku memandai je wat plan nak turun KL mgu nie..Dah la tgh2 bln..ongkosnye mmg ciput la sbb bru je melayang deposit RM1K bg kat loyer. So langkah selamat share2 la sgala kos2 spnjang kat KL.

Dari Pgdg pukul 3.30 pg..bapak awal gile.Sampai KL dlm kul 7.30 pg terus ke umah Schenna kat Desa Petaling.Satu hal lg..sepuluh kali gie sepuluh kali la aku salah jln. Padahal dri tepi jln beso mmg dah nmpk umah dia cume yg wat sesat sbb kene cari tpt nak U turn. Sampai umah dia dlm kul 9 pg , sblm tu harus cari nasi lemak fevret kat area Desa Petaling.

Sementara tgu mak , abah , Hanna & anak2 aku smpai , smpat la kami bfast dulu , lepak2 & mandi manda kat umah Schenna. Dlm kul 11 pg depa dah smpai bwh kondo Schenna , jgn kan aku yg sepuluh kali nie..abah yg seratus kali dtg umah Schenna pon sama asik salah jln. Sampai kat bwh kondo je terus jumpe Awang Kinting & Buyat yg di rindui. Hampeh...aku yg melahirkan...si Buyat bkn nyer terkam aku...di terkamnye Papadaddy dia dulu.

So spt yg di janjikan gie amik Own dulu kat kondo tentera , check in hotel kat Kg Baru & terus gi Sunway Pyramid.

Nie la xtvt kami seharian kat Sunway Pyramid.



tgk dari tepi je..next time harus dtg sini plak




buggy nie pon jd mainan diaorg
berkepit ja...
 Dah janji ngan Kamil nak main ice skating. Rege dia RM23/person. Punye la ramai..& aku dah 2 kali jatuh terduduk..Abes basah bontot
 

Dah puas main ice skating smbung plak main bowling kat tingkat atas.  Haaa...mmg sakan la kami ari tu
aku tpksa cover bontot sbb abeh basah lencun jatuh kat ice skating & sekaligus cover bontot yg dah makin mngembang
sibok dok mnyusun bola2
wajah tua yg ceria melayan anak cucu
Dah puas main bowling smbung plak lepak2 kat bwh tgk anak main kat mini playground nie

dia je konker
si abang plak dok sibok nak naik mentang nie..layankan je la..RM6/person
haa..ni tukang tgu Kamil main mentang pusing2 tu...
Qayraa pon sonok join
diskus kemende la tu...
Qayraa wif daddy
 Pas dah penat melepak kat Sunway Pyramid..kami gi I-City plak tgk lampu..Bak kata abg Mai..Org KL x pie tpt tu...Hahaha..org KL x pie..org Pgdg pie..
 
bunga2 matahari
The Eye Malaysia
ramai gak org mlm mgu nie
mak & abah tersayang
xtvt mende la tu
asik gambo hangpa ja..aku pon nak possing gak

Penat sudah seharian bersama family....Masa nie Man x dpt join sbb kene keje..tp esok wajip dia join plak.Jom balik tidoq...Esok kite smbung jln2 lg...

Terjebak Lagi...

Monday, October 15, 2012

Ari tu dah gatai2 idung kembang gie la wat facial treatment. First time plak tu..semua gara2 idung kembang yg dah mcm katak puru nie. Aku nie jakun a.k.a perak sikit..ape org tu ckp aku angguk ja..janji idung aku licin balik.

Hasil dia sgt memuaskan bg org yg x reti & malas jaga muka mcm aku nie. Make up reti plak tebal2. Sebenaq nye aku jenis org yg x suke cuci muka, scrub pon dlm sbln tu adalah 2-3 kali.

2-3 ari pastu amik ko muka aku dah mula kering & mengelupas. Mula la x sng duduk kebah bdiri. Kelam kabut gie cari moisture cream nak bg lembab blik. Niat di hati masuk Body Shop cume nak cari moisture cream ja..Sekali lg aku tjebak dgn first trial..aku nie dah la pantang nmpak bag. Mula la lupe diri sikit.

 Nie la trial bag yg sempat aku rembat. Padahal bag tu ja yg wat aku lupe diri jap. Dlm tu ade set Cream Cleanser/Hidrating Toner/Night Cream & Moisture Cream

Nie plak Cream Cleanser...Mslhnye puas aku dok baca keliling botol..Mcm mana nak apply menatang nie kat muka aku hah? Nak start dari mana dulu..Amik ko Semah mmg sengal la x tau gune menatang alah nie

Nie plak Hydrating Toner. satu lg menatang jadah yg aku x tau guna. Aduss...Sapa la leh ajaq sat aku yg sengal nie..Tu la x penah amik tau penjagaan muka..Sekali da dah beli x reti nak guna.

Seb baik la aku tau gune yg nie...Heheheh..lantak la..janji muka aku lembab balik.......

Moral of de story...rajin2 la gie amik tau pasal skin care yea...Terutama utk golongan yg dah mule bkedut2 mcm aku nie...

Body Shop

Saturday, September 29, 2012

Kbykkan make up aku brand Body Shop cume terselit sipi ja brand lain..Mmg dari zaman sek. lg dah guna Body Shop, serasi la tu. Bkn nak cite psal Body Shop sgt tp kegilaan aku pd mende2 yg berunsurkan bag. Tak kire le pepe bag pong.

Niat masuk Body Shop cume nak beli mascara, alang2 mascara pong dah nak abes. Pastu nak clearkan RM15 voucher Body Shop. Haa...dari luaq lg dah set nak beli mascara je tau...mascara ja....


Haa..nie la mascara yg x waterproof. Dah x kuasa nak cuci bulu mata i klau pkai yg waterproof nie...Sales girl tu kata pakai mascara nie bulu mata gerenti big volume, aku pkai x big volume pong...biasak ja...Ceh!! Semah tertipu daaaa.Seb baik la beli pkai voucher, untung i 15 hengget.

Tup tup..kat kaunter sales girl tu leh offer plak travel bag nie..Dah Si Semah nie gilak beg, amik la satu. Sekali nak byar, mak hang..tu dia 50 hengget la plak..Isk..Berbaloi ka? Tp dah sales girl tu print resit..Bayaq ja la....








Seb baik bag multi side. Leh tukaq2 luaq dlm..Ok la tu siap tu siap ade free gift shower gel & body lotion. Siap leh pilih2 lg nak bau yg mcm mana. Nie dpt lg voucher 15 hengget. Otak dah pikiaq nak sambar apa plak pasnie..Balik nie check dulu make up apa yg dah nak abes noh..Siap lah pasnie apa plak yg aku nak rembat.


Nie la shower gel & body lotion yg aku pilih. Masalahnye aku pong x tau bile masa aku nak guna menatang2 nie..Simpan je la..Kut2 SW nak anto aku gi US leh la bwk kan..Perh!! Berangan la ko George segala George nak sponsor hang pi US.

Dia jeles ka...

Wednesday, September 26, 2012

Aku cume penah jumpa dia sekali je masa open house..So x byk sgt yg aku tau pasai dia..Aku pong x tau kewujudan dia sblm tu tp sbb ader org dah story pasai dia, aku dgr je la...

Tp sbyk mana dia tau tntang aku, aku x pasti..Selalu gak la aku curi2 tgk fesbuk dia...Mula2 x caye gak..Setakat dgr mulut org malas la aku nak amik pot.

La....byk betul luahan hati dia...Ade yg aku terasa sbb mcm tuju kat aku ja...Apa la salah aku kat dia nie..Tak pasai2 aku boleh terselit sikit di celah2 kesedihan hati dia..Bila dah jd mcm nie aku kene recall blik dari awai..Bru tingat sikit2 ada org mention nama aku kat dia kebetulan aku tdengar..

Tak pa la..nak wat mcm mana, aku bkn sengaja nak wujud pong dlm hidup dia..Tp kite nie hidup berkawan, klau ade salah sorang kaum kerabat ko yg jd org2 dlm hidup aku, x kan aku nak tolak. Yg penting aku x usik pong hati dia kan....

Sihir

5.25pm..masa nie la nak pgil aku turun bwh tgk container...ish..geram betul..aku dah wat 5S nie sbb EC dah sound meja aku dah mcm meja YBE..

5.35pm cpt2 msuk opis shut down PC pastu terus mencecet turun tga touch & go lari tkedek2 gie keta start enjin...takdan 1 minit dah masuk gear D pastu terus jln daaa...Sampai umah terus lari msuk bilik salin mandi manda..carik bju yg sesuai turun bwh papadaddy dah tgu pecut terus gie Desa Bakti Tmn U

Pasai pa aku kelam kabut sgt nie? Sbb2 adalah spt di bwh...-

  • dah jnji dgn Pura & Rahim mesti smpai b4 Isyak..seb baik la cuti2 wanita..leh la xkius x solat kan..
  • jln sure heboh jem nenas jem stoberi la..
  • pasai Rahim dah amik apoimen nak jumpa sorang yg pndai bab2 sihir
Aku bkn la yg jenis yg mudah caye mende2 tuju2 kasut tuju2 bola nie..Tp mngenangkan kengkawan opis dok suh aku pie berubat...Aku pong dah rasa lain mcm..Pie gak la cari sesapa yg pndai bab2 nie. Yg penting pkai ayat2 Allah..Kang ader gak salah amal, mata tbeliak plak nak mati.

Mula2 cuak gak tp bile si Pura pong mcm x sedap bdn, leh la wat teman gie brubat sama2 kan..Pura no 3 aku no 4. Ape yg aku nmpk ant Pura tu bior la rahsia Allah..Yg aku nak story psai aku je ha...

Pejam mata..tarik napais..rilex yea...aku dgr sebutir2 dia baca..siap aku pong follow sikit2..Ade gak meremang bulu roma tp ok la lg...

Dah selesai..rasa2 ade x yg x kene ngan saya nie? Mmmm..puan ok lg..kuat jugak puan nie...yg pnting setiap kali lepais solat baca ayat kursi wat pelindung kite yea...

La...mcm tu je...mmm..jom arr blik..peyot pong dah lapo...

IFTAR 24 wif Rahim & family

Wednesday, August 22, 2012

Should be N3 nie kuar b4 raya tp x de masa nak edit...

Dah ujung2 posa nie selera bukak posa mmg tahap boya kekenyangan. nafsu pong dah ala2 kucing alim & warak. masing2 kepala otak serabut dok pikir psl psediaan mnymbut raya tmasuk la aku. hati sudah ada umah mak la... Tp kali nie dpt jmputan bukak posa kat Pulai Spring Resort dari Rahim. Huh...rezeki jgn di tolak.

Sekali Rahim kol bgtau Pulai Spring dah fully booked. Mutiara Hotel pong sama. Pe lg..menjajau la cari tpt nak menketedarah memndangkan kbnykan tpt kami dah try tmasuk yg tbaru kat Rawa Steamboat. Takkan nak repeat byk kali kot. So aku la tukang koling2 booking table..Sapa invite sapa nie?

Mula2 offer Abah Beriani kat Rahim memandngkan dia pong blm try lg..Sekali dah booked leh plak tpikir yg tpt tu aku dah repeat byk kali & mcm smpit sikit. So cancel & decide try Restoran Malay Village. Utk org bcnta sesuai nooo... Rahim on je..x yah tye2 Pura..mesti dia on je bab mkn. So dpt la booked utk 5 org.

Abes keje kul 5 ptg cpt2 blik umah mndi mnda & kaler2 muka ala opera. Tadaa...kul 6 ptg dah siap & gerak cpt2 gie Restoran Malay Village takut jln jem. Tp kompom mmg jem pong..so ikut highway baru kat Senibong Cove. At least x seteruk highway Pgdg kan..

Tepat kul 7 mlm smapi terus cari Rahim & family. dah lmbt nie..cpt2 amik makanan penuhkan meja.

lauk yg dlm pinggan aku

org dah mula kerumun buffet line

Mcm biasa aku mesti nak amik air gelas beso..Klau x dpt gelas beso mesti amik 2-3 gelas baru lega tekak..

air aku sorang je..yg soya tu bkn tau..

Nie ank dara Rahim baru darjah 3. Nie 2nd time aku jumpa dia.Asik tersasul panggil ahkak je...I x kesah dek...Suke..

Aleeya

Meja pong dah mula penuh .Aleeya tukang tgu meja smbil dok main game. Bdk2 skrg, x mcm kite zmn kecik2 dulu..aku dah keje baru kenal henpon yg rege RM299 tu pong dah kira mahal & besh la masa tu

i like..ulam raja my fevret

Kali nie aku x amik byk sgt lauk yg penting air. Sekali dah duduk kat meja leh plak nmpk ketam dlm pinggan Rahim. Pastu nmpk plak Pura bwk ayam bakar berempah. Sanggup ko Q ek punye nak rembat ayam. Ape lg dgn Pura cpt gie kat buffet line tgk lauk ketam ader lg x..Dpt je terus sauk. Senonoh...

ketam kecik2 je..

Aku & Rahim je yg mkn tp rasanye aku yg byk meratah..tgk la kulit2 ketam kat bwh tu..I la yg dok pepah sorang2

x cuit lngsung ayam seketul tu

Dah abes mkn borak2 smpai kul 9.30 mlm. Aleeya ajak gie Bazar Karat lg..Huh..x der sapa yg sgup. Mmg gelihati dgr Rahim cite jg Pura masa & lepas preknen. Tu baru suami mithali..